Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Witlofsalade met kerrie,gerookte kip, ananas en paprika

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Een lekkere frisse witlofsalade met gerookte kipfilet, ananas, paprika en een kerriesausje. Ook lekker met wat extra appel erdoor. Te eten als maaltijdsalade met een lekker (zelfgebakken) broodje of als onderdeel van een maaltijd of als bijgerecht bij de BBQ. Een makkelijk en snel te maken recept.

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

Witlofsalade met gerookte kip recept
 2 stronkjes witlof
 2 eetlepel mayonaise
 1 theelepel kerriepoeder
 1 eetlepel gembersiroop
 ½ paprika
 1 Dikke plak verse ananas
 12 plakjes gerookte kip
 Evt wat gehakte peterselie

1

Neem een klein steelpannetje en giet hier een eetlepel olijfolie in en verwarm, voeg hier de kerriepoeder een toe en verwarm deze even, zo komen de smaken goed los uit de kerriepoeder, dit heet myoteren. Laat nu de kerriepoeder afkoelen

2

Roer de theelepel kerriepoeder samen met de gembersiroop tot een papje

3

Giet dit bij de mayonaise en roer tot een kerriesausje, als die te dik is een klein beetje water toevoegen (niet te dun anders krijg je erg natte salade)

4

Snijd van de witlof een klein stukje van de puntjes af (het gele gedeelte) en halveer de stronkjes witlof dan

5

Snijd de harde kern er goed uit, deze zijn erg bitter en snijd de witlof dan in de lengte in dunne reepjes (julienne)

6

Roer de kerriesaus direct door de gesneden witlof

7

Snijd vervolgens de paprika en de plakjes gerookte kip ook in smalle reepjes en doe deze bij de witlofsalade

8

Halveer de ananasplak en haal de harde kern eruit en snijd vervolgens ook in smalle stukjes

9

Roer alles door elkaar en strooi er wat gehakte peterselie over

Ingrediënten

Witlofsalade met gerookte kip recept
 2 stronkjes witlof
 2 eetlepel mayonaise
 1 theelepel kerriepoeder
 1 eetlepel gembersiroop
 ½ paprika
 1 Dikke plak verse ananas
 12 plakjes gerookte kip
 Evt wat gehakte peterselie

Aanwijzingen

1

Neem een klein steelpannetje en giet hier een eetlepel olijfolie in en verwarm, voeg hier de kerriepoeder een toe en verwarm deze even, zo komen de smaken goed los uit de kerriepoeder, dit heet myoteren. Laat nu de kerriepoeder afkoelen

2

Roer de theelepel kerriepoeder samen met de gembersiroop tot een papje

3

Giet dit bij de mayonaise en roer tot een kerriesausje, als die te dik is een klein beetje water toevoegen (niet te dun anders krijg je erg natte salade)

4

Snijd van de witlof een klein stukje van de puntjes af (het gele gedeelte) en halveer de stronkjes witlof dan

5

Snijd de harde kern er goed uit, deze zijn erg bitter en snijd de witlof dan in de lengte in dunne reepjes (julienne)

6

Roer de kerriesaus direct door de gesneden witlof

7

Snijd vervolgens de paprika en de plakjes gerookte kip ook in smalle reepjes en doe deze bij de witlofsalade

8

Halveer de ananasplak en haal de harde kern eruit en snijd vervolgens ook in smalle stukjes

9

Roer alles door elkaar en strooi er wat gehakte peterselie over

Notes

Witlofsalade met kerrie,gerookte kip, ananas en paprika

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!