Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Witte chocoladetaart maak je zo

Dit witte chocoladetaartje is een ideaal recept voor als je een snel taartje wilt maken. Top dit taartje af met vers rood fruit en dan is dit een match made in heaven!

witte chocoladetaartje

Ik ben dol op chocolade en al helemaal op witte chocolade. De zoete smaak is zoet maar tegelijkertijd ook hartig. Daarnaast kun je witte chocolade goed combineren met heel veel smaken. In het geval van dit witte chocoladetaartje combineert dit heel goed met zuur fruit zoals aardbeien, rode bessen en frambozen. Ook kun je het taartje aftoppen met lemon curd voor een frisse toets.

Dit recept voor witte chocoladetaartje is vrij eenvoudig om zelf te maken. Dit recept is namelijk op basis van biscuit (kapsel) en crème anglaise. Dit zorgt voor een stevig witte chocoladetaartje. Dit recept voor witte chocoladetaart is bestemd voor een springvorm van 24 centimeter. De taart kun je ook in andere vormen storten zoals een halve gastronormbak. Hierdoor kun je de taart uitsteken en makkelijk uitserveren in bijvoorbeeld een café of restaurant.

Aandachtspunten voor dit recept witte chocoladetaart

Het moeilijkste aan dit recept is het maken van de crème anglaise. Wat er bijvoorbeeld kan gebeuren is dat je op te hoog vuur de saus gaat binden. Dit gaat klonteren doordat het ei gaat stollen. Let er daarom altijd op dat je de crème rustig verwarmd. Hierdoor heb je meer controle en verklein je de kans op fouten.

Let er daarnaast ook op dat je de taart de kans geeft om goed op te stijven. Dit zorgt er namelijk voor dat

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Een lekker zoet taartje die je kunt maken voor een verjaardag. De taart zelf kun je aftoppen met rood fruit.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur

 4 eieren
 1 snufje zout
 100 g bloem
 100 g suiker
 3 blaadjes gelatine
 2 eidooiers
 80 ml melk
 80 ml slagroom
 326 g witte chocolade
 300 ml lobbige slagroom
 1 springvorm van 24 centimeter

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met bakspray of boter. Bekleed de springvorm met bakpapier

2

Splits de vier eieren en klop de eiwitten luchtig. Voeg tijdens het kloppen 50 gram suiker toe.

3

Klop in een andere bekken de eidooiers luchtig met de vanillepasta.

4

Maak de eiwitten familie met de luchtige eidooiers en voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe. Spatel voorzichtig door.

5

Zeef de bloem twee keer en voeg vervolgens toe aan de eiermassa. Spatel het beslag over in de bakvorm en bak af voor 20 minuten. Snij vervolgens het biscuit in twee stukken.

6

Week de gelatine in koud water

7

Verwarm de melk met 40 milliliter slagroom en breng dit aan de kook op middelhoog vuur. De rest van de slagroom kan bij de 2 eidooiers. Giet de kokende melk op de eidooiers en klop door.

8

Doe dit terug in de pan en tik door totdat het gaat binden. De temperatuur moet van de crème moet ongeveer 82 graden zijn.

9

Zeef de crème en voeg de gelatineblaadjes toe. Voeg de crème nu toe aan de witte chocolade.

10

Koel dit terug tot kouder dan 25 graden Celsius. Voeg nu de lobbige room toe aan de chocolade.

11

Stort dit op de biscuit en laat de taart opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

 4 eieren
 1 snufje zout
 100 g bloem
 100 g suiker
 3 blaadjes gelatine
 2 eidooiers
 80 ml melk
 80 ml slagroom
 326 g witte chocolade
 300 ml lobbige slagroom
 1 springvorm van 24 centimeter

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met bakspray of boter. Bekleed de springvorm met bakpapier

2

Splits de vier eieren en klop de eiwitten luchtig. Voeg tijdens het kloppen 50 gram suiker toe.

3

Klop in een andere bekken de eidooiers luchtig met de vanillepasta.

4

Maak de eiwitten familie met de luchtige eidooiers en voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe. Spatel voorzichtig door.

5

Zeef de bloem twee keer en voeg vervolgens toe aan de eiermassa. Spatel het beslag over in de bakvorm en bak af voor 20 minuten. Snij vervolgens het biscuit in twee stukken.

6

Week de gelatine in koud water

7

Verwarm de melk met 40 milliliter slagroom en breng dit aan de kook op middelhoog vuur. De rest van de slagroom kan bij de 2 eidooiers. Giet de kokende melk op de eidooiers en klop door.

8

Doe dit terug in de pan en tik door totdat het gaat binden. De temperatuur moet van de crème moet ongeveer 82 graden zijn.

9

Zeef de crème en voeg de gelatineblaadjes toe. Voeg de crème nu toe aan de witte chocolade.

10

Koel dit terug tot kouder dan 25 graden Celsius. Voeg nu de lobbige room toe aan de chocolade.

11

Stort dit op de biscuit en laat de taart opstijven in de koelkast.

Het lekkerste witte chocoladetaartje maak je zo!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier