Ik ben dol op chocolade en al helemaal op witte chocolade. De zoete smaak is zoet maar tegelijkertijd ook hartig. Daarnaast kun je witte chocolade goed combineren met heel veel smaken. In het geval van dit witte chocoladetaartje combineert dit heel goed met zuur fruit zoals aardbeien, rode bessen en frambozen. Ook kun je het taartje aftoppen met lemon curd voor een frisse toets.
Dit recept voor witte chocoladetaartje is vrij eenvoudig om zelf te maken. Dit recept is namelijk op basis van biscuit (kapsel) en crème anglaise. Dit zorgt voor een stevig witte chocoladetaartje. Dit recept voor witte chocoladetaart is bestemd voor een springvorm van 24 centimeter. De taart kun je ook in andere vormen storten zoals een halve gastronormbak. Hierdoor kun je de taart uitsteken en makkelijk uitserveren in bijvoorbeeld een café of restaurant.
Aandachtspunten voor dit recept witte chocoladetaart
Het moeilijkste aan dit recept is het maken van de crème anglaise. Wat er bijvoorbeeld kan gebeuren is dat je op te hoog vuur de saus gaat binden. Dit gaat klonteren doordat het ei gaat stollen. Let er daarom altijd op dat je de crème rustig verwarmd. Hierdoor heb je meer controle en verklein je de kans op fouten.
Let er daarnaast ook op dat je de taart de kans geeft om goed op te stijven. Dit zorgt er namelijk voor dat
Een lekker zoet taartje die je kunt maken voor een verjaardag. De taart zelf kun je aftoppen met rood fruit.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met bakspray of boter. Bekleed de springvorm met bakpapier
Splits de vier eieren en klop de eiwitten luchtig. Voeg tijdens het kloppen 50 gram suiker toe.
Klop in een andere bekken de eidooiers luchtig met de vanillepasta.
Maak de eiwitten familie met de luchtige eidooiers en voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe. Spatel voorzichtig door.
Zeef de bloem twee keer en voeg vervolgens toe aan de eiermassa. Spatel het beslag over in de bakvorm en bak af voor 20 minuten. Snij vervolgens het biscuit in twee stukken.
Week de gelatine in koud water
Verwarm de melk met 40 milliliter slagroom en breng dit aan de kook op middelhoog vuur. De rest van de slagroom kan bij de 2 eidooiers. Giet de kokende melk op de eidooiers en klop door.
Doe dit terug in de pan en tik door totdat het gaat binden. De temperatuur moet van de crème moet ongeveer 82 graden zijn.
Zeef de crème en voeg de gelatineblaadjes toe. Voeg de crème nu toe aan de witte chocolade.
Koel dit terug tot kouder dan 25 graden Celsius. Voeg nu de lobbige room toe aan de chocolade.
Stort dit op de biscuit en laat de taart opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met bakspray of boter. Bekleed de springvorm met bakpapier
Splits de vier eieren en klop de eiwitten luchtig. Voeg tijdens het kloppen 50 gram suiker toe.
Klop in een andere bekken de eidooiers luchtig met de vanillepasta.
Maak de eiwitten familie met de luchtige eidooiers en voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe. Spatel voorzichtig door.
Zeef de bloem twee keer en voeg vervolgens toe aan de eiermassa. Spatel het beslag over in de bakvorm en bak af voor 20 minuten. Snij vervolgens het biscuit in twee stukken.
Week de gelatine in koud water
Verwarm de melk met 40 milliliter slagroom en breng dit aan de kook op middelhoog vuur. De rest van de slagroom kan bij de 2 eidooiers. Giet de kokende melk op de eidooiers en klop door.
Doe dit terug in de pan en tik door totdat het gaat binden. De temperatuur moet van de crème moet ongeveer 82 graden zijn.
Zeef de crème en voeg de gelatineblaadjes toe. Voeg de crème nu toe aan de witte chocolade.
Koel dit terug tot kouder dan 25 graden Celsius. Voeg nu de lobbige room toe aan de chocolade.
Stort dit op de biscuit en laat de taart opstijven in de koelkast.
Geef een reactie