Workshop gerechten uit de houtoven

Leer koken met een hout gestookte oven. Een hout gestookte oven is meer dan alleen een oven voor pizza’s. Je kan er alles in koken wat ook in een normale oven kan. Prachtige broden, stoofschotels, vis en schaaldieren, maar ook taarten en zoete broodjes. Koken in een houtoven zorgt dat je bewust om moet gaan met de tijd en de temperatuur die het gerecht nodig heeft. Daarnaast blijft het altijd een gezellige plek, iedereen staat altijd rondom de oven!

In deze workshop ga je een 4 gangen diner bereiden. Je leert de technieken om met de temperatuur en de plek in de oven te spelen om zo het juiste resultaat te krijgen.

Menu:

  • Pizettes met verschillende toppings uit de houtoven.
  • Zeevruchten met foccacia uit de houtoven.
  • T-bone steak geserveerd met Rucola salade met half gedroogde tomaatjes uit de houtoven.
  • Zoete aardappeltaart met geitenkaas en koriander.
  • Tarte tartin met lavendel karamel ijs.

Voor vegetariers zijn er diverse alternatieven.

Duur van de workshop 3,5 tot 4 uur (inclusief diner).

Prijs: € 57,50 per persoon. Inclusief een aperitief, twee passende wijnen, koffie en thee.
Overige consumpties zijn op nacalculatie.

Minimaal aantal deelnemers: 8 personen

Data kookworkshop “Gerechten uit de houtoven”

  • Donderdag 25 April 2013 VOL
  • Vrijdag 10 Mei 2013 VOL
  • Donderdag 6 Juni 2013 VOL
  • Donderdag 5 September 2013
  • Donderdag 10 Oktober 2013

Schrijf je nu in

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties mogelijk