Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Wrap met pittige linzen en gebakken banaan

Veganistisch koken hoeft niet persé moeilijk te zijn. Dit recept is er een goed voorbeeld van.
wrap met linzen en tomaat

Veganistisch koken hoeft niet persé moeilijk te zijn. Dit recept is er een goed voorbeeld van. Deze wrap zit vol smaak dankzij de anchopeper en is daardoor een waar genot om te eten. De wrap zelf kun je garneren met verschillende ingrediënten zoals avocado, radijsjes of tomaat. Ook kun je ervoor kiezen om er wat guacamole of tomatensalsa bij te serveren.

Wat is een anchochili?

Een ancochili is een erg bekende peper uit Midden-Amerika. De peper wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken en is licht rokerig. De smaak zelf doet een beetje denken aan chocolade. De peper is zeer geschikt om te gebruiken voor enchilada’s of in dit geval een overheerlijke wrap met linzen. De pepers kun je vinden in jouw lokale toko’s of je kunt ze online bestellen.

Bakbananen kopen

Bakbananen zijn een fantastisch product. Ze zijn zoet en erg smaakvol. Ofwel de perfecte tegenhanger van de pittige linzen. Als je bakbananen gaat kopen moet je erop letten dat ze zo donker mogelijk zijn. Dit betekent dat ze namelijk heel zoet zijn. Let er wel goed op dat de bananen goed gaar zijn. Ze zijn licht bitter en zelfs giftig als je ze rauw eet.

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidMakkelijk

Een veganistische wrap vol met smaak. Zoet, pittig en hartig, alle smaken zijn subtiel verwerkt in deze wrap.

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

 2 ancho-. of chipotlepepers
 4 tenen knoflook
 2 uien
 1 halve duim gember
 300 g bruine linzen
 300 ml water
 1 klein blikje tomatenpuree
 4 bakbananen
 4 little gems

1

Kook 100 milliliter water en giet dit over de gedroogde anchopepers en week voor minimaal 10 minuten.

2

Maak de uien schoon. Snijd ze in halve ringen en rasp de gember. Pers de knoflook met een goede knoflookpers.

3

Fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur voor 10 minuten en roer regelmatig. Blus vervolgens af met de bouillon en dek de pan af. Laat koken totdat de linzen gaar zijn.

4

Haal de geweekte anchopepers uit het water en verwijder de zaadlijsten als je de wrap niet te pittig wilt maken.

5

Draai de pepers door met een flinke scheut van het geweekte water van de anchopepers en de tomatenpuree.

6

Voeg de puree door de linzenmix en roer regelmatig door om de puree te ontzuren.

7

Snijd de bakbananen in plakken en bak ze goudbruin in de pan.

8

Maak de wrap en vul deze met stukjes little gem, de bakbanaan en linzenmix. Garneer dit ten slotte met wat koriander en avocado.

Ingrediënten

 2 ancho-. of chipotlepepers
 4 tenen knoflook
 2 uien
 1 halve duim gember
 300 g bruine linzen
 300 ml water
 1 klein blikje tomatenpuree
 4 bakbananen
 4 little gems

Instructies

1

Kook 100 milliliter water en giet dit over de gedroogde anchopepers en week voor minimaal 10 minuten.

2

Maak de uien schoon. Snijd ze in halve ringen en rasp de gember. Pers de knoflook met een goede knoflookpers.

3

Fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur voor 10 minuten en roer regelmatig. Blus vervolgens af met de bouillon en dek de pan af. Laat koken totdat de linzen gaar zijn.

4

Haal de geweekte anchopepers uit het water en verwijder de zaadlijsten als je de wrap niet te pittig wilt maken.

5

Draai de pepers door met een flinke scheut van het geweekte water van de anchopepers en de tomatenpuree.

6

Voeg de puree door de linzenmix en roer regelmatig door om de puree te ontzuren.

7

Snijd de bakbananen in plakken en bak ze goudbruin in de pan.

8

Maak de wrap en vul deze met stukjes little gem, de bakbanaan en linzenmix. Garneer dit ten slotte met wat koriander en avocado.

Wrap met pittige linzen en gebakken banaan

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier