Veganistisch koken hoeft niet persé moeilijk te zijn. Dit recept is er een goed voorbeeld van. Deze wrap zit vol smaak dankzij de anchopeper en is daardoor een waar genot om te eten. De wrap zelf kun je garneren met verschillende ingrediënten zoals avocado, radijsjes of tomaat. Ook kun je ervoor kiezen om er wat guacamole of tomatensalsa bij te serveren.
Wat is een anchochili?
Een ancochili is een erg bekende peper uit Midden-Amerika. De peper wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken en is licht rokerig. De smaak zelf doet een beetje denken aan chocolade. De peper is zeer geschikt om te gebruiken voor enchilada’s of in dit geval een overheerlijke wrap met linzen. De pepers kun je vinden in jouw lokale toko’s of je kunt ze online bestellen.
Bakbananen kopen
Bakbananen zijn een fantastisch product. Ze zijn zoet en erg smaakvol. Ofwel de perfecte tegenhanger van de pittige linzen. Als je bakbananen gaat kopen moet je erop letten dat ze zo donker mogelijk zijn. Dit betekent dat ze namelijk heel zoet zijn. Let er wel goed op dat de bananen goed gaar zijn. Ze zijn licht bitter en zelfs giftig als je ze rauw eet.
Een veganistische wrap vol met smaak. Zoet, pittig en hartig, alle smaken zijn subtiel verwerkt in deze wrap.
Kook 100 milliliter water en giet dit over de gedroogde anchopepers en week voor minimaal 10 minuten.
Maak de uien schoon. Snijd ze in halve ringen en rasp de gember. Pers de knoflook met een goede knoflookpers.
Fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur voor 10 minuten en roer regelmatig. Blus vervolgens af met de bouillon en dek de pan af. Laat koken totdat de linzen gaar zijn.
Haal de geweekte anchopepers uit het water en verwijder de zaadlijsten als je de wrap niet te pittig wilt maken.
Draai de pepers door met een flinke scheut van het geweekte water van de anchopepers en de tomatenpuree.
Voeg de puree door de linzenmix en roer regelmatig door om de puree te ontzuren.
Snijd de bakbananen in plakken en bak ze goudbruin in de pan.
Maak de wrap en vul deze met stukjes little gem, de bakbanaan en linzenmix. Garneer dit ten slotte met wat koriander en avocado.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook 100 milliliter water en giet dit over de gedroogde anchopepers en week voor minimaal 10 minuten.
Maak de uien schoon. Snijd ze in halve ringen en rasp de gember. Pers de knoflook met een goede knoflookpers.
Fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur voor 10 minuten en roer regelmatig. Blus vervolgens af met de bouillon en dek de pan af. Laat koken totdat de linzen gaar zijn.
Haal de geweekte anchopepers uit het water en verwijder de zaadlijsten als je de wrap niet te pittig wilt maken.
Draai de pepers door met een flinke scheut van het geweekte water van de anchopepers en de tomatenpuree.
Voeg de puree door de linzenmix en roer regelmatig door om de puree te ontzuren.
Snijd de bakbananen in plakken en bak ze goudbruin in de pan.
Maak de wrap en vul deze met stukjes little gem, de bakbanaan en linzenmix. Garneer dit ten slotte met wat koriander en avocado.
Geef een reactie