Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Yoghurt notencake(zonder suiker en boter)

yoghurt notencake

Deze yoghurt noten cake is suikervrij (op de honing na dan) en bevat geen boter en toch heeft deze cake een heerlijke smaak. Dor de noten heeft de cake een lekkere bite en door de rozijnen en de stukjes appel blijft deze cake lekker smeuïg en word absoluut niet droog (wat vaak wel het geval is met cakes zonder boter)  Je kunt eventueel ook nog de bloem vervangen door amandelmeel.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

Ingrediënten
 250 ml volle yoghurt
 2 appels
 2 eieren
 1 banaan
 100 g bloem
 100 g havermout
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneel
 125 g noten ongezouten en ongebrand
 70 g rozijnen
 4 el honing
 rasp van 1 sinaasappel

Yoghurt notencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.

3

Meng het geheel goed door elkaar.

4

Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.

5

Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.

6

Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).

7

Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 ml volle yoghurt
 2 appels
 2 eieren
 1 banaan
 100 g bloem
 100 g havermout
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneel
 125 g noten ongezouten en ongebrand
 70 g rozijnen
 4 el honing
 rasp van 1 sinaasappel

Instructies

Yoghurt notencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.

3

Meng het geheel goed door elkaar.

4

Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.

5

Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.

6

Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).

7

Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.

Yoghurt notencake(zonder suiker en boter)

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!