Deze yoghurt noten cake is suikervrij (op de honing na dan) en bevat geen boter en toch heeft deze cake een heerlijke smaak. Dor de noten heeft de cake een lekkere bite en door de rozijnen en de stukjes appel blijft deze cake lekker smeuïg en word absoluut niet droog (wat vaak wel het geval is met cakes zonder boter) Je kunt eventueel ook nog de bloem vervangen door amandelmeel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.
Meng het geheel goed door elkaar.
Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).
Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.
Meng het geheel goed door elkaar.
Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).
Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.
Ik ben absoluut geen keukenprinses en meestal vind ik mijn baksels helemaal niet lekker, maar
deze cake vind ik helemaal geweldig!
Wat goed om te horen, ik maak hem zelf ook regelmatig!
Ideaal voor en na een lange fietsrit!
Ik maak hem geregeld, soms een variant, afhankelijk van wat ik in huis heb.
Als ik geen yoghurt in huis heb, gebruik ik wat melk. Daarnaast al eens peer gebruikt.
Meestal gebruik ik minder honing. Met goed rijpe bananen is de cake al lekker zoet
Toen ik dit recept las begon ik al te watertanden.
Ik heb de cake dus snel gemaakt.
Ik vond het deeg wat te nat en heb er 2 el zaden/pitten aan toegevoegd + getopt met amandelschaafsel;
3 el i.p.v. 4 el ahornsiroop.
Ik heb de cake in de oven laten afkoelen. Cake valt helaas uit elkaar.
Kan ik dit verhelpen door meer meel te gebruiken of misschien langere baktijd?
vr groet Dini
De cake smaakt is verrukkelijk.
Hij smaak verrukkelijk,.
Jullie titel is heel erg misleidend.
Er zit misschien geen suiker in de bereiding maar wel een boel honing.
En wat is honing eigenlijk anders dan natuurlijke suiker?