Yoghurt notencake(zonder suiker en boter)

Deze yoghurt noten cake is suikervrij (op de honing na dan) en bevat geen boter en toch heeft deze cake een heerlijke smaak. Dor de noten heeft de cake een lekkere bite en door de rozijnen en de stukjes appel blijft deze cake lekker smeuïg en word absoluut niet droog (wat vaak wel het geval is met cakes zonder boter)  Je kunt eventueel ook nog de bloem vervangen door amandelmeel.

Yoghurt notencake recept:

  • 250 volle yoghurt
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout (eventueel fijngemalen)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 100-125 gram noten ongezouten en ongebrand
  • 70 gram rozijnen (of stukjes gedroogde abrikoos of dadel)
  • 4 eetlepels honing
  • rasp van 1 sinaasappel

Yoghurt notencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de appels en snij in stukjes
    Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe
  3. Meng het geheel goed door elkaar.
  4. Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
  5. Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
  6. Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan)
  7. Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.
5.0 from 3 reviews
Yoghurt notencake
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Cake
Hoeveelheid: 1 cake
Ingrediënten
  • 250 volle yoghurt
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout (eventueel fijngemalen)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 100-125 gram noten ongezouten en ongebrand
  • 70 gram rozijnen (of stukjes gedroogde abrikoos of dadel)
  • 4 eetlepels honing
  • rasp van 1 sinaasappel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en snij deze in stukjes.
  3. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe
  4. Meng het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
  6. Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
  7. Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan)
  8. Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.

 

Dit vind je vast ook leuk
4 Reacties
  1. Hester says

    Ik ben absoluut geen keukenprinses en meestal vind ik mijn baksels helemaal niet lekker, maar
    deze cake vind ik helemaal geweldig!

    1. Kooktijdschrift says

      Wat goed om te horen, ik maak hem zelf ook regelmatig!

  2. Gwenny says

    Ideaal voor en na een lange fietsrit!
    Ik maak hem geregeld, soms een variant, afhankelijk van wat ik in huis heb.

    Als ik geen yoghurt in huis heb, gebruik ik wat melk. Daarnaast al eens peer gebruikt.
    Meestal gebruik ik minder honing. Met goed rijpe bananen is de cake al lekker zoet

  3. Dini says

    Toen ik dit recept las begon ik al te watertanden.
    Ik heb de cake dus snel gemaakt.
    Ik vond het deeg wat te nat en heb er 2 el zaden/pitten aan toegevoegd + getopt met amandelschaafsel;
    3 el i.p.v. 4 el ahornsiroop.
    Ik heb de cake in de oven laten afkoelen. Cake valt helaas uit elkaar.
    Kan ik dit verhelpen door meer meel te gebruiken of misschien langere baktijd?
    vr groet Dini
    De cake smaakt is verrukkelijk.

    Hij smaak verrukkelijk,.

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: