Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Yoghurt notencake(zonder suiker en boter)

yoghurt notencake

Deze yoghurt noten cake is suikervrij (op de honing na dan) en bevat geen boter en toch heeft deze cake een heerlijke smaak. Dor de noten heeft de cake een lekkere bite en door de rozijnen en de stukjes appel blijft deze cake lekker smeuïg en word absoluut niet droog (wat vaak wel het geval is met cakes zonder boter)  Je kunt eventueel ook nog de bloem vervangen door amandelmeel.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

Ingrediënten
 250 ml volle yoghurt
 2 appels
 2 eieren
 1 banaan
 100 g bloem
 100 g havermout
 2 theelepel bakpoeder
 2 theelepel kaneel
 125 g noten ongezouten en ongebrand
 70 g rozijnen
 4 eetlepel honing
 rasp van 1 sinaasappel

Yoghurt notencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.

3

Meng het geheel goed door elkaar.

4

Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.

5

Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.

6

Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).

7

Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 ml volle yoghurt
 2 appels
 2 eieren
 1 banaan
 100 g bloem
 100 g havermout
 2 theelepel bakpoeder
 2 theelepel kaneel
 125 g noten ongezouten en ongebrand
 70 g rozijnen
 4 eetlepel honing
 rasp van 1 sinaasappel

Aanwijzingen

Yoghurt notencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.

3

Meng het geheel goed door elkaar.

4

Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.

5

Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.

6

Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).

7

Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.

Notes

Yoghurt notencake(zonder suiker en boter)

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!