Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Zalm met panade, gebakken aardappelen en gewokte groenten

Dit heerlijke zomers gerecht is een echte aanrader voor op de warmere dagen. Zalm is een erg veelzijdige vis. In dit geval gaar je de zalm met panade in de oven.
zalm met panade

Dit heerlijke zomers gerecht is een echte aanrader voor op de warmere dagen. Zalm is een erg veelzijdige vis. In dit geval gaar je de zalm met panade in de oven. Voor dit gerecht kun je het beste zalmfilet gebruiken. Probeer stukken zalmfilet te vinden die tussen de 150 en 180 gram per portie wegen. Gebruik voor dit gerecht altijd zalm zonder vel. De vel is namelijk alleen lekker, als je die krokant bakt. De panade voor de zalm is erg eenvoudig om te maken en kun je ook nog eens je oud brood verwerken! Witte boterhammen zijn het beste om te gebruiken, omdat deze erg neutraal zijn van smaak. Je kunt met deze panade eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook nog geroosterde pijnboompitten toevoegen of sinaasappelrasp of tapenade. Voor de gewokte groenten is het lekkerste om te kiezen voor mediterraanse groenten zoals aubergine, paprika’s, courgette en tomaten. Deze passen namelijk het beste bij de Mediterraanse panade. Voor de gebakken aardappelen kun je het beste voor simpel kiezen, ofwel lekkere gebakken krieltjes. Dit hele gerecht is erg simpel om te maken en kan in een handomdraai klaar zijn. Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen.

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Dit heerlijke zomers gerecht is een echte aanrader voor op de warmere dagen. Zalm is een erg veelzijdige vis. In dit geval gaar je de zalm met panade in de oven.

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd5 minKooktijd25 minTotale tijd30 min

 4180 zalmfilet
 12 sneetjes witbrood
 1 tl kappertjes
 1 citroen
 3 ansjovisfilets
 1 sjalotje
 1 tl peterselie
 400 g krielen
 1 halve rode paprika
 1 halve gele paprika
 1 halve courgette
 1 ui
 1 teentje knoflook
 3 tomaten
 3 g gedroogde oregano

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Was de krielen indien nodig. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook. Voeg vervolgens de krielen toe en kook ze af tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de krielen af en laat ze uitstomen.

3

Maak de panade klaar. Pluk het witbrood en doe deze in een bekken. Voeg vervolgens de kappertjes en rode pesto toe. Rasp nu het citroengeel van de citroen en voeg dit ook toe. Probeer niet het wit van de citroen mee te raspen. Deze is erg bitter.

4

Snipper het sjalotje fijn en hak de ansjovisfilets en voeg deze toe aan de panade. Breng het geheel nu op smaak met zout en peper.

5

Bestrooi de zalmfilets op smaak met zout en peper en bedek iedere zalm met de panade en gaar de zalm in 12 tot 15 minuten gaar. Zet nu een bakpan op met olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin op middelhoog tot laag vuur

6

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en hak de knoflook. Zet nog een pan op en verwarm hierin olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook.

7

Maak de paprika’s schoon en snijdt ze allebei in reepjes. Snijd ook de courgette in halve manen en de tomaten in blokjes. Voeg dit toe aan de gefruite uien en zet het vuur nu hoog en bestrooi de wokschotel met oregano. Wok het geheel 3 minuten tot het beetgaar is. Breng dit op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

 4180 zalmfilet
 12 sneetjes witbrood
 1 tl kappertjes
 1 citroen
 3 ansjovisfilets
 1 sjalotje
 1 tl peterselie
 400 g krielen
 1 halve rode paprika
 1 halve gele paprika
 1 halve courgette
 1 ui
 1 teentje knoflook
 3 tomaten
 3 g gedroogde oregano

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Was de krielen indien nodig. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook. Voeg vervolgens de krielen toe en kook ze af tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de krielen af en laat ze uitstomen.

3

Maak de panade klaar. Pluk het witbrood en doe deze in een bekken. Voeg vervolgens de kappertjes en rode pesto toe. Rasp nu het citroengeel van de citroen en voeg dit ook toe. Probeer niet het wit van de citroen mee te raspen. Deze is erg bitter.

4

Snipper het sjalotje fijn en hak de ansjovisfilets en voeg deze toe aan de panade. Breng het geheel nu op smaak met zout en peper.

5

Bestrooi de zalmfilets op smaak met zout en peper en bedek iedere zalm met de panade en gaar de zalm in 12 tot 15 minuten gaar. Zet nu een bakpan op met olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin op middelhoog tot laag vuur

6

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en hak de knoflook. Zet nog een pan op en verwarm hierin olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook.

7

Maak de paprika’s schoon en snijdt ze allebei in reepjes. Snijd ook de courgette in halve manen en de tomaten in blokjes. Voeg dit toe aan de gefruite uien en zet het vuur nu hoog en bestrooi de wokschotel met oregano. Wok het geheel 3 minuten tot het beetgaar is. Breng dit op smaak met zout en peper.

Zalm met panade, gebakken aardappelen en gewokte groenten

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier