Dit heerlijke zomers gerecht is een echte aanrader voor op de warmere dagen. Zalm is een erg veelzijdige vis. In dit geval gaar je de zalm met panade in de oven. Voor dit gerecht kun je het beste zalmfilet gebruiken. Probeer stukken zalmfilet te vinden die tussen de 150 en 180 gram per portie wegen. Gebruik voor dit gerecht altijd zalm zonder vel. De vel is namelijk alleen lekker, als je die krokant bakt. De panade voor de zalm is erg eenvoudig om te maken en kun je ook nog eens je oud brood verwerken! Witte boterhammen zijn het beste om te gebruiken, omdat deze erg neutraal zijn van smaak. Je kunt met deze panade eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook nog geroosterde pijnboompitten toevoegen of sinaasappelrasp of tapenade. Voor de gewokte groenten is het lekkerste om te kiezen voor mediterraanse groenten zoals aubergine, paprika’s, courgette en tomaten. Deze passen namelijk het beste bij de Mediterraanse panade. Voor de gebakken aardappelen kun je het beste voor simpel kiezen, ofwel lekkere gebakken krieltjes. Dit hele gerecht is erg simpel om te maken en kan in een handomdraai klaar zijn. Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen.
Dit heerlijke zomers gerecht is een echte aanrader voor op de warmere dagen. Zalm is een erg veelzijdige vis. In dit geval gaar je de zalm met panade in de oven.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de krielen indien nodig. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook. Voeg vervolgens de krielen toe en kook ze af tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de krielen af en laat ze uitstomen.
Maak de panade klaar. Pluk het witbrood en doe deze in een bekken. Voeg vervolgens de kappertjes en rode pesto toe. Rasp nu het citroengeel van de citroen en voeg dit ook toe. Probeer niet het wit van de citroen mee te raspen. Deze is erg bitter.
Snipper het sjalotje fijn en hak de ansjovisfilets en voeg deze toe aan de panade. Breng het geheel nu op smaak met zout en peper.
Bestrooi de zalmfilets op smaak met zout en peper en bedek iedere zalm met de panade en gaar de zalm in 12 tot 15 minuten gaar. Zet nu een bakpan op met olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin op middelhoog tot laag vuur
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en hak de knoflook. Zet nog een pan op en verwarm hierin olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook.
Maak de paprika’s schoon en snijdt ze allebei in reepjes. Snijd ook de courgette in halve manen en de tomaten in blokjes. Voeg dit toe aan de gefruite uien en zet het vuur nu hoog en bestrooi de wokschotel met oregano. Wok het geheel 3 minuten tot het beetgaar is. Breng dit op smaak met zout en peper.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de krielen indien nodig. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook. Voeg vervolgens de krielen toe en kook ze af tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de krielen af en laat ze uitstomen.
Maak de panade klaar. Pluk het witbrood en doe deze in een bekken. Voeg vervolgens de kappertjes en rode pesto toe. Rasp nu het citroengeel van de citroen en voeg dit ook toe. Probeer niet het wit van de citroen mee te raspen. Deze is erg bitter.
Snipper het sjalotje fijn en hak de ansjovisfilets en voeg deze toe aan de panade. Breng het geheel nu op smaak met zout en peper.
Bestrooi de zalmfilets op smaak met zout en peper en bedek iedere zalm met de panade en gaar de zalm in 12 tot 15 minuten gaar. Zet nu een bakpan op met olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin op middelhoog tot laag vuur
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en hak de knoflook. Zet nog een pan op en verwarm hierin olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook.
Maak de paprika’s schoon en snijdt ze allebei in reepjes. Snijd ook de courgette in halve manen en de tomaten in blokjes. Voeg dit toe aan de gefruite uien en zet het vuur nu hoog en bestrooi de wokschotel met oregano. Wok het geheel 3 minuten tot het beetgaar is. Breng dit op smaak met zout en peper.
Geef een reactie