Zeebaars garen in een zoutkorst is een erg simpele, maar smaakvolle bereiding. Doordat de vis gaart in de zoutkorst blijft de vis mooi sappig en gaan de smaken van de vis niet verloren tijdens de garing. Hierdoor is dit een erg mooie bereiding voor vissen met een stevige huid zoals de zeebaars. Een alternatief voor zeebaars in zoutkorst zou dorade of corvina kunnen zijn. Deze vissen hebben ook een stevige huid, waardoor het vlees niet eenvoudig in contact komt met het zout. Doordat je de zoutkorst mengt met eiwit, zorg je voor een stevige massa die niet eenvoudig breekt of barst tijdens het bakken.
In deze koopgids
Aandachtspunten tijdens het garen van de zeebaars in de zoutkorst
Bij het garen van de vis is het belangrijk dat je de zeebaars niet te lang gaart. Dit zorgt er alsnog voor dat de vis uitdroogt. Zodra de vis na ongeveer 25 minuten gaar is, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de vis voorzichtig uit de zoutkorst haalt. Je wilt namelijk geen zout hebben op de zeebaars. Door voorzichtig te tikken op de zoutkorst vallen de brokken eenvoudig uit elkaar waardoor je de vis voorzichtig uit de zoutkorst kunt halen. Een andere optie zou kunnen zijn dat je de fileert in de ovenschaal zelf. Dit is allemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De vis kun je achteraf eventueel nog op smaak brengen met wat peper, olijfolie en een klein beetje zout.
Dit gerecht is naar mijn mening eentje met pure smaken. Dit betekent ook dat de groenten zo puur mogelijk moeten blijven. Wat je dan het beste kunt serveren is geroosterde groenten. Deze worden tijdens de bereiding in de oven nog intenser van smaak. Lekkere groenten voor bij de zeebaars in zoutkorst is venkel, paprika, trostomaten en courgette. Dit alles is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur!
Zeebaars is een overheerlijke vis met veel smaak. De zoutkorst zorgt ervoor dat de smaak van de zeebaars nog beter naar voren komt!
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de buikholte van de zeebaars schoon en vul deze met de verse kruiden. Breng eventueel verder op smaak met peper.
Meng het grove zeezout met de eiwitten en roer goed door.
Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en voeg het zeezout toe. Leg de vissen erop en dek de vis af met het zout met een zeezoutlaag van ongeveer 1 centimeter dik.
Gaar de vis af in 25 minuten
Bestrooi de trostomaten met olijfolie en snij de venkel in dunne plakken. Rooster deze samen mee in de oven, zodat alles gelijktijdig gaar is. Haal ten slotte de vis voorzichtig uit de zoutkorst en fileer de vis.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de buikholte van de zeebaars schoon en vul deze met de verse kruiden. Breng eventueel verder op smaak met peper.
Meng het grove zeezout met de eiwitten en roer goed door.
Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en voeg het zeezout toe. Leg de vissen erop en dek de vis af met het zout met een zeezoutlaag van ongeveer 1 centimeter dik.
Gaar de vis af in 25 minuten
Bestrooi de trostomaten met olijfolie en snij de venkel in dunne plakken. Rooster deze samen mee in de oven, zodat alles gelijktijdig gaar is. Haal ten slotte de vis voorzichtig uit de zoutkorst en fileer de vis.
Geef een reactie