Cocktailsaus is een overheerlijke romige saus die vrijwel iedereen lekker vindt. De basis bestaat uit mayonaise, room en ketchup met een vleugje whiskey. Super lekker bijvoorbeeld bij verse grote gamba’s of over een garnalencocktail. De ideale saus dus ook voor bij het kerstdiner dus. En het grote voordeel is: je maakt hem super snel en simpel even zelf. Daarmee zul je je gasten pas echt verrassen! Het vleugje whiskey en sherry zorgt voor de bijzondere smaaksensatie in deze saus.
In deze koopgids
Cocktailsaus varianten
Met sommige ingrediënten kun je bepaalde smaken iets versterken en zo net even een andere touch geven aan je cocktailsaus. Met wat citroen- of limoensap kun je net even een wat frissere cocktailsaus maken.
Wil je graag een spicy touch? Plaats er dan wat cayennepeper of worcestersaus in. Ook lekker om hier dan nog wat paprikapoeder aan toe te voegen.
Wil je graag een suikervrije of gezondere variant? Gebruik dan bijvoorbeeld volle yoghurt en suikervrije ketchup. Zo bevat je cocktailsaus veel minder calorieën. Je kunt ook Griekse yoghurt kopen dan heb je een lekkere dikke, lobbige saus.
Wil je toch die romige smaak maar niet de calorieën? Gebruik dan kokosroom. Zo heb je wel die zachte, lobbige smaak, maar is het niet slecht voor de lijn.
Roer de mayonaise, ketchup, gembersiroop en whiskey door elkaar.
Klop de slagroom lobbig maar niet te stijf.
Spatel de slagroom door de rest van de saus.
Voeg eventueel nog een scheutje sherry toe.
Plaats er nog wat gemalen zwarte peper over.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Roer de mayonaise, ketchup, gembersiroop en whiskey door elkaar.
Klop de slagroom lobbig maar niet te stijf.
Spatel de slagroom door de rest van de saus.
Voeg eventueel nog een scheutje sherry toe.
Plaats er nog wat gemalen zwarte peper over.
Notes
Cocktailsaus is lekker bij een gegrild stuk vlees of kip, maar vooral ook bij vis. Maar ook heerlijk over een clubsandwich met kip bacon en kaas of in een maaltijdsalade.
Geef een reactie