Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Zelf Gyroskruiden maken

gyroskruiden

Gyros is een Grieks gerecht van varkensvlees. Je kunt heel makkelijk zelf gyros maken en het lekkerste is natuurlijk dat je dan ook zelf de gyroskruiden maakt. Het lekkerste is om de kruiden te mengen en fijn te maken in de vijzel, maar eventueel kan het ook met behulp van een keukenmachine.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd10 minKooktijd5 minTotale tijd15 min

Ingrediënten
 1 tl komijnpoeder
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl paprikapoeder
 1 tl zout
 ¼ tl uienpoeder
 ¼ tl zwarte peper
 ½ tl kaneelpoeder
 1 tl korianderpoeder
 2 tl tijm
 2 tl oregano
 1 tl chilipoeder
 1 tl gedroogde peterselie

Gyroskruiden maken
1

Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.

2

De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 tl komijnpoeder
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl paprikapoeder
 1 tl zout
 ¼ tl uienpoeder
 ¼ tl zwarte peper
 ½ tl kaneelpoeder
 1 tl korianderpoeder
 2 tl tijm
 2 tl oregano
 1 tl chilipoeder
 1 tl gedroogde peterselie

Instructies

Gyroskruiden maken
1

Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.

2

De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.

Zelf Gyroskruiden maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!