Gyros is een Grieks gerecht van varkensvlees. Je kunt heel makkelijk zelf gyros maken en het lekkerste is natuurlijk dat je dan ook zelf de gyroskruiden maakt. Het lekkerste is om de kruiden te mengen en fijn te maken in de vijzel, maar eventueel kan het ook met behulp van een keukenmachine.
Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.
De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.
De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.
Maak deze Gyros kruidenmix eens zonder het toegevoegde zout, knoflookpoeder en uienpoeder. Het zal minder snel gaan klonteren. Hak voor het bereiden de knoflook en ui (naar smaak) fijn en voeg pas aan het eind zout toe.
Ook lekker, vervang de tijm, oregano en peterselie door provencaalse kruidenmix of italiaanse kruidenmix, en gebruik sambal oelek i.p.v. chilipoeder.
Fijn Rob, maar op de wijze die jij voorstelt mag je het toch echt geen gyros-kruiden meer noemen.