Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zelf Gyroskruiden maken

gyroskruiden

Gyros is een Grieks gerecht van varkensvlees. Je kunt heel makkelijk zelf gyros maken en het lekkerste is natuurlijk dat je dan ook zelf de gyroskruiden maakt. Het lekkerste is om de kruiden te mengen en fijn te maken in de vijzel, maar eventueel kan het ook met behulp van een keukenmachine.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 theelepel komijnpoeder
 1 theelepel knoflookpoeder
 1 theelepel paprikapoeder
 1 theelepel zout
 ¼ theelepel uienpoeder
 ¼ theelepel zwarte peper
 ½ theelepel kaneelpoeder
 1 theelepel korianderpoeder
 2 theelepel tijm
 2 theelepel oregano
 1 theelepel chilipoeder
 1 theelepel gedroogde peterselie

Gyroskruiden maken
1

Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.

2

De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 theelepel komijnpoeder
 1 theelepel knoflookpoeder
 1 theelepel paprikapoeder
 1 theelepel zout
 ¼ theelepel uienpoeder
 ¼ theelepel zwarte peper
 ½ theelepel kaneelpoeder
 1 theelepel korianderpoeder
 2 theelepel tijm
 2 theelepel oregano
 1 theelepel chilipoeder
 1 theelepel gedroogde peterselie

Aanwijzingen

Gyroskruiden maken
1

Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.

2

De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.

Zelf Gyroskruiden maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!