Gezond en super lekker gaat dat samen? Jazeker, de nieuwe Poké Bowl salade trend combineert uitsluitend gezonde voedzame ingrediënten in een kommetje. Vandaar de naam Poké Bowl. Een Hawaiiaanse salade met onder andere groente, rauwe vis, rijst en sojadressing. Klein nadeel is dat veel Poké Bowl recepten best ingewikkeld zijn met een lange waslijst aan ingrediënten. Bij Kooktijdschrift houden we van puur, simpel en snel. Daarom hebben we vandaag het lekkerste en simpelste Poké Bowl recept voor je: de tonijn sashimi-mango-avocado-komkommer variant met Srirachi mayonaise.
Wat is een Poké Bowl salade?
De Poké bowl is een Hawaiiaanse salade. Naast verse rauwe groente en sla, wordt er aan een Poké Bowl recept ook rijst, noedels of quinoa toegevoegd. Dit wordt gecombineerd met stukjes rauwe vis zoals zalm en garnalen, gebakken tofu of quorn en afgemaakt met heerlijke oosterse gember-sojadressings. Een megatrend anno 2019 en de Poké Bowl restaurants schieten ook als paddenstoelen uit de grond. De salade wordt op prachtige wijze opgemaakt in de kom zelf. Net als een taart worden de ingrediënten in punten neergelegd in de bowl. Niet alleen lekker, maar ook nog eens een genot om naar te kijken. Ook leuk om bijvoorbeeld zelf een eigen bedachte Poké Bowl te maken.
Was de salade en pluk deze in kleine stukjes.
Kook dan de rijst gaar voor onderin de salade. Laat de rijst even een beetje afkoelen.
Snijd de mango in blokjes en de avocado in plakjes.
Van de komkommer verwijder je de zaadlijsten en je snijd deze in kleine reepjes van 3 centimeter.
Snijd de tonijn in blokjes van 2 centimeter (je kunt tonijn uit de vriezer nemen of vers van de markt)
Mix de mayonaise met de Srirachi saus en laat in een kommetje staan tot gebruik.
Mix alle ingrediënten van de dressing tot een glad mengsel.
Plaats de blokjes tonijn in de dressing en zet dit even afgedekt in de koelkast om te marineren.
Nu ga de je de kommen opmaken. Plaats 2 grote kommen of 4 kleinere op het aanrecht. Maak de bowls op in de volgende volgorde: sla, rijst, tonijn, edamame boontjes, mango, komkommer, avocado. Sprenkel de dressing erover.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de salade en pluk deze in kleine stukjes.
Kook dan de rijst gaar voor onderin de salade. Laat de rijst even een beetje afkoelen.
Snijd de mango in blokjes en de avocado in plakjes.
Van de komkommer verwijder je de zaadlijsten en je snijd deze in kleine reepjes van 3 centimeter.
Snijd de tonijn in blokjes van 2 centimeter (je kunt tonijn uit de vriezer nemen of vers van de markt)
Mix de mayonaise met de Srirachi saus en laat in een kommetje staan tot gebruik.
Mix alle ingrediënten van de dressing tot een glad mengsel.
Plaats de blokjes tonijn in de dressing en zet dit even afgedekt in de koelkast om te marineren.
Nu ga de je de kommen opmaken. Plaats 2 grote kommen of 4 kleinere op het aanrecht. Maak de bowls op in de volgende volgorde: sla, rijst, tonijn, edamame boontjes, mango, komkommer, avocado. Sprenkel de dressing erover.
Looks Yammi