Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zelf ricotta maken

zelf ricotta maken

Zelf ricotta maken is denk wel het makkelijkste van alle kazen. Het kost je maar 5 minuten en eigenlijk maar 3 ingrediënten. Verder heb je nog een kaasdoek nodig (of eventueel een schone theedoek volstaat ook).

Ricotta

Ricotta is een zachte en frisse witte kaas gemaakt van koeien of schapenmelk. Ricotta heeft een milde smaak en bevat een laag zout en ver gehalte. Ricotta heeft een beetje een korrelige structuur en kan gebruikt worden in pasta’s, in salades, maar ook op brood erg lekker, bestrooi de ricotta dan nog met wat zout, peper of verse tuinkruiden.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 l volle melk
 250 ml karnemelk
 1 snufje zout

Ricotta maken
1

Doe de melk met de karnemelk en de snuf zout in een pan en zet op het vuur. Breng aan de kook. Je ziet op een gegeven moment dat de vloeistof zich scheid van de vaste stof. Je krijgt soort witte vlokjes. Zet nu het vuur uit en laat nog even een kwartiertje zo staan.

2

Doe nu je kaas/passerdoek of eventueel schone theedoek op een zeef en hang deze boven een pan of andere opvangbak.

3

Giet hier nu het mengsel op en laat goed uitlekken.

4

Dit duurt ongeveer een half uur.

5

De ricotta is nu klaar voor verder gebruik.

6

Bewaar in de koelkast. Dan is het nog enkele dagen houdbaar.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 l volle melk
 250 ml karnemelk
 1 snufje zout

Aanwijzingen

Ricotta maken
1

Doe de melk met de karnemelk en de snuf zout in een pan en zet op het vuur. Breng aan de kook. Je ziet op een gegeven moment dat de vloeistof zich scheid van de vaste stof. Je krijgt soort witte vlokjes. Zet nu het vuur uit en laat nog even een kwartiertje zo staan.

2

Doe nu je kaas/passerdoek of eventueel schone theedoek op een zeef en hang deze boven een pan of andere opvangbak.

3

Giet hier nu het mengsel op en laat goed uitlekken.

4

Dit duurt ongeveer een half uur.

5

De ricotta is nu klaar voor verder gebruik.

6

Bewaar in de koelkast. Dan is het nog enkele dagen houdbaar.

Notes

Zelf ricotta maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!