Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zelf tortilla’s maken

Tortilla’s of wraps lenen zich prima om lekker zelf te maken. Het is super handig om ze in de vriezer te hebben voor een snelle lunch of makkelijke maaltijd en je kunt ze beleggen met zowel warme ingrediënten als koude. Uiteraard kun je de wraps vullen met kip of gehakt maar ook als koud hapje of lunch is de wrap prima geschikt. Ook kun je de zelfgemaakte tortilla’s gebruiken als dipbrood met bv pesto, hummus of guacamole.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd2 uurKooktijd5 minutenTotale tijd2 uur 5 minuten

Ingrediënten
 250 g patentbloem
 5 g zout
 5 g droge gist
 15 g zachte boter
 160 ml water
 olie

Tortilla's maken
1

Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout en het gist toe (zo dat de gist en het zout elkaar niet raken).

2

Voeg de boter toe en de helft van het water en meng door elkaar, voeg eventueel meer water toe tot er een deeg begint te ontstaan.

3

Neem uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkbank.

4

Kneed het deeg goed door tot je een zacht zijdeachtig deeg krijgt.

5

Leeg de deegbal in een met olie ingevette schaal en dek af met een theedoek, laat rijzen voor minimaal 1 uur (2-3 uur mag ook).

6

Verdeel het deeg in stukken van 60 gram.

7

Maak er een bolletje van en rol er met een deegroller plakken van van 20cm doorsnede (zorg dat ze niet gaan vastplakken dus regelmatig draaien, maar gebruik niet teveel bloem dan worden ze droog).

8

Verhit een pan op hoog vuur en doe er een eetlepel plantaardige olie in.

9

Leg als de koekenpan goed heet geworden is de wrap erin en bak voor 2 minuten.

10

Draai de wrap om en bak nogmaals 1 minuut.

11

Haal ze uit de pan en bak de volgende, leg de warme wraps uit de pan gelijk op elkaar zo houd de stoom ze soepel.

12

Eet ze warm of laat ze afkoelen voor een koude wrap.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 g patentbloem
 5 g zout
 5 g droge gist
 15 g zachte boter
 160 ml water
 olie

Aanwijzingen

Tortilla's maken
1

Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout en het gist toe (zo dat de gist en het zout elkaar niet raken).

2

Voeg de boter toe en de helft van het water en meng door elkaar, voeg eventueel meer water toe tot er een deeg begint te ontstaan.

3

Neem uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkbank.

4

Kneed het deeg goed door tot je een zacht zijdeachtig deeg krijgt.

5

Leeg de deegbal in een met olie ingevette schaal en dek af met een theedoek, laat rijzen voor minimaal 1 uur (2-3 uur mag ook).

6

Verdeel het deeg in stukken van 60 gram.

7

Maak er een bolletje van en rol er met een deegroller plakken van van 20cm doorsnede (zorg dat ze niet gaan vastplakken dus regelmatig draaien, maar gebruik niet teveel bloem dan worden ze droog).

8

Verhit een pan op hoog vuur en doe er een eetlepel plantaardige olie in.

9

Leg als de koekenpan goed heet geworden is de wrap erin en bak voor 2 minuten.

10

Draai de wrap om en bak nogmaals 1 minuut.

11

Haal ze uit de pan en bak de volgende, leg de warme wraps uit de pan gelijk op elkaar zo houd de stoom ze soepel.

12

Eet ze warm of laat ze afkoelen voor een koude wrap.

Zelf tortilla’s maken

Tortilla’s of wraps invriezen

Je kunt tortilla wraps prima bewaren door ze in te vriezen, leg dan tussen elke wrap een stukje bakpapier zodat ze niet als 1 klomp invriezen. Zorg dat je ze goed luchtdicht inpakt anders drogen de wraps uit. Je kunt de wraps een maandje bewaren in de vriezer daarna zal de kwaliteit teruglopen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!