Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zo bereid je de lekkerste gerechten op de barbecue

Zo bereid je de lekkerste gerechten op de barbecue

Barbecueën met familie of vrienden betekent gezelligheid, een gevoel van vrijheid en culinair genieten. Dat laatste valt of staat echter wel met een aantal zaken die je bij het barbecueën niet uit het oog mag verliezen. Want al heb je de beste barbecue in je achtertuin staan, optimale prestaties zijn daarmee nog niet gegarandeerd. Wat moet je zeker in de gaten houden? Hier staat een aantal handige tips voor jou op een rijtje.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het mag dan wel als een cliché klinken, maar wie de tijd neemt om zijn barbecue goed voor te bereiden, levert de beste resultaten af en voelt zich tijdens deze sociale gelegenheid ook een stuk ontspannener. Een goede voorbereiding houdt onder andere in: het tijdig aansteken van je barbecue en het op tijd marineren van je gerechten. Zo krijgen de smaken de gelegenheid om goed in te trekken. Leg ook alle gereedschappen klaar. Alle gereedschappen en accessoires die je maar nodig hebt vind je bij bbq-zaak.nl.

Behandel het vlees op de juiste manier

Alhoewel vegetarisch  eten steeds populairder wordt, is een barbecue de uitgelezen gelegenheid om een stukje vlees te bereiden. Sterker nog, vlees speelt vrijwel altijd de hoofdrol. Laat dit product die rol dan ook met glans vervullen. Het lekkerste stukje vlees verkrijg je door tijdig te marineren, het vlees op kamertemperatuur te laten komen alvorens je het op het barbecuerooster legt en tevens zo dun mogelijke stukken te grillen. Zo is garen makkelijker en is de kans op aanbranden kleiner. Laat het vooral ook rustig grillen.

Lees ook: Platbrood van de BBQ maken!

Het schoonmaken van de barbecue

Niemands favoriete klusje, maar toch mag het niet vergeten worden: het schoonmaken van je barbecue. Het is niet alleen van belang voor de hygiëne van je grillapparaat, maar ook voor de smaakprestaties die er de volgende keren mee neerzet. Met nauwkeurig en op de juiste manier schoonmaken voorkom je dat achtergebleven, eventueel aangebrande etensrestjes de smaak van je etenswaren negatief beïnvloedt. Het vervaardigen van de lekkerste gerechten zit dus niet alleen in de bereiding zelf.

bbq gerechten

Bbq boeken voor inspiratie en informatie

Des te vaker je de barbecue aansteekt, des te vaardiger word je in het het creëren van gerechten waarbij elke gast zijn vingers aflikt. Om echter nog meer inspiratie op te doen, kun je een van de vele bij bbq-zaak verkrijgbare bbq boeken aanschaffen. Niet alleen vertellen deze je hoe je de gerechten bereidt, maar ze geven je ook achtergrondinformatie over de producten zelf en de manieren waarop je deze met andere smaken of producten kunt combineren. Met bbq boeken til je jouw grillprestaties naar een nog hoger niveau!

Het Weber bbq boek

Een bbq boek dat uniek is in zijn soort, is het Weber bbq boek. Zo staan de enkele honderden pagina’s van het Weber’s Grote Barbecueboek vol met recepten voor hoofgerechten, maar ook voor-, na- en bijgerechten. Dankzij de duidelijke uitleg en vele illustraties verdwijnen alle vragen die je hebt over het gebruiken van je barbecue als sneeuw voor de zon. Het Weber’s American BBQ Book neemt je mee op een culinaire reis door Amerika, het land waarin barbecueën tot een kunst is verheven!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!