Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zo gebruik je een airfryer: tips en tricks

Dit zijn de belangrijkste redenen om over te stappen op een Airfryer

Heb je net een airfryer aangeschaft en wil je er meteen wat lekkers in gaan bakken, zoals bitterballen of andere snacks, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom geven we je in dit artikel een aantal handige airfryer tips, zodat je precies weet hoe je met de airfryer kunt bakken en waarop je moet letten. Zo hoef je uiteindelijk nergens meer op te letten en gaat het bakken van jouw snacks als vanzelf. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek onze handige airfryer tips!

Bereid het eerste gebruik goed voor

Iedere airfryer heeft wel een handig boekje waarin je meer kunt lezen omtrent hoe je de airfryer de eerste keer het beste kunt gebruiken. Mocht je een goedkopere airfryer hebben gekocht die geen handleiding bevat, dan kun je vaak ook online uitleg vinden. Heb je de airfryer uit de doos gehaald, dan is het allereerst belangrijk om alle stickers van het apparaat te halen. De airfryer wordt namelijk warm en de stickers kunnen zodoende gaan smelten. Bekijk ook of er in de airfryer zelf geen verpakkingsmateriaal zit voordat je het apparaat aansluit op stroom. Zorg ervoor dat je eerst de binnenkant van de pan of de mand van de airfryer schoonmaakt. Dit doe je met een zachte afwasborstel of een doekje. Hierdoor beschadigt de laag niet. Vervolgens maak je alles droog en sluit je het apparaat op stroom aan.

Stel de airfryer goed in

Vervolgens is het belangrijk de airfryer goed in te stellen. Elke airfryer heeft ongeveer dezelfde werking. Het enige wat je hoeft te weten, is de exacte baktijd en de temperatuur van het eten dat je wenst klaar te maken. Mocht jouw airfryer over een digitaal systeem beschikken, dan kun je bekijken of er een voorgeprogrammeerd programma in het bakprogramma staat voor bijvoorbeeld patat of vlees. Mocht je geen programma hebben, dan kun je ook zelf de tijd en temperatuur eenvoudig instellen. Volg hierbij goed de aanwijzingen op de verpakking van de snacks.

Bedenk goed waar je de airfryer neerzet

Bedenk voordat je de airfryer gaat gebruiken ook goed waar je deze gaat neerzetten. Het apparaat wordt namelijk warm tijdens het frituren, bakken of grillen. Deze wordt niet zo warm als een frituurpan, maar het is ook bij de airfryer belangrijk dat je deze op een warmtebestendige ondergrond zet. De meeste aanrechten zijn tegenwoordig hittebestendig. Echter is het van belang dit zeker te weten over jouw aanrechtblad en eventueel te zorgen voor een andere goede ondergrond die wel bestand is tegen de hitte.

Draai eerst een ‘proefronde’

Zorg ervoor dat je de eerste ronde een proefronde draait voordat je start met het bakken van jouw snacks. Zo kan ook de geur van ‘nieuwigheid’ eruit. Dit proefprogramma hoeft niet lang te duren. Slechts 30 tot 60 seconden proefdraaien is voldoende. Zo weet je zeker dat het apparaat het ook echt goed doet.

Wij wensen je veel succes met onze airfryer tips en alvast eet smakelijk!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!