Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zo zet je zelf de lekkerste bak koffie

Zo zet je zelf de lekkerste bak koffie

Smaken verschillen en dat geldt zeker als het op een kop koffie aankomt. Vrijwel niemand zit te wachten op een bak koffie die al een tijdje staat te pruttelen op een warmhoudplaatje. Filterkoffie is daardoor een beetje uit de tijd geraakt tenzij je echt een volle kan meteen kunt uitschenken op een verjaardag of feestje. Voor een of twee koppen koffie kies je eerder voor een apparaat met pads of cups. Dat is snel en vaak ook lekker. Hieronder kan je lezen wat het verschil is om koffie te maken met een pad of een cup.

Koffiepads, eenvoudig maar ook lekker?

In een koffiepad zit gemiddeld 7 gram koffie omhuld door speciaal filterpapier. Dat papier laat lucht door, de koffie verliest dus aan versheid als je die te lang bewaart. Het hete water wordt met een druk van 1 atmosfeer door de filter geperst. Dat is vergelijkbaar met water dat door de koffie loopt in een filterapparaat. De koffie die je met een pad maakt, is dan ook goed vergelijkbaar met gewone filterkoffie en heeft een milde smaak. De keuze is soorten pads is vaak beperkt. Een kopje koffie gemaakt met een pad is niet duur.

Het meest gebruikte apparaat voor het zetten van koffie met pads is de Senseo. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en heeft een beperkt aantal functies. Meestal kan je ook twee kopjes tegelijk maken door twee pads op elkaar te gebruiken. Handig als je gasten hebt en ze niet te lang wil laten wachten. De koffie wordt beïnvloed door het gebruik van twee pads, maar ook dat is een kwestie van smaak. De pads moet je met de hand verwijderen, dat is even opletten omdat de pad nog warm kan zijn van het water. Een Senseo is simpel in het gebruik en gaat in het algemeen lang mee.

Koffiecups, lekkere koffie met een prijskaartje

Een cup bevat versgemalen koffiebonen die volledig luchtdicht in een cupje worden afgesloten. De koffie blijft hierdoor vers totdat deze gebruikt wordt in het apparaat. Omdat de koffie onder hoge druk (19 bar) wordt gemaakt kan er gebruik worden gemaakt van vrijwel alle soorten koffie. Met Nespresso cups krijg je een stevige bak koffie met de smaak van jouw voorkeur. Een lekker cremalaage is vanzelfsprekend bij deze manier van koffiezetten. De ruime keuze zorgt er meestal voor dat gasten deze koffie lekkerder vinden dan koffie van pads. De prijs van Nespresso cups is hoger dan van pads.

Met een apparaat voor Nespresso cups kan je één kop koffie tegelijk zetten. Je kunt een cup in het apparaat plaatsen en deze wordt na het koffiezetten in een afneembare bak geworpen. Daarin is plaats voor 10 cups die je in de prullenbak kan legen zodra die vol zit. Geen geknoei met lege cups dus. Op de machine kan je de hoeveelheid water instellen die gebruikt moet worden voor een kopje koffie. Op die manier kan je bij Nespresso de intensiteit van de smaak geheel op jouw voorkeur afstemmen. Dat moet wel de lekkerste bak koffie opleveren. En iets lekkers bij de koffie is natuurlijk ook niet weg te denken. Wat dacht je van hazelnootschuimgebak?

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!