Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zo zorg je voor minder koolhydraten in een taart: drie tips!

Wanneer je let op je koolhydraatinname loop je al snel tegen een aantal dingen aan. Een stukje taart op een gezellige verjaardag zit er al vaak niet in. Het verminderen van koolhydraten in een taart kan een grote uitdaging zijn aangezien deze vaak afkomstig zijn van ingrediënten als bloem en suiker. Deze zijn essentieel voor de textuur en smaak van de taart. Toch kun je er op een aantal manieren voor zorgen dat je het koolhydraatgehalte van verschillende soorten biscuittaarten zo laag mogelijk houdt. Benieuwd hoe? Lees snel verder! 

Vervang het bloem door een ander soort meel

Ten eerste zorg je voor zo min mogelijk koolhydraten door de bloem te vervangen door een vervanger. Denk aan havermeel of kokosmeel. Daarnaast blijkt amandelmeel de beste bloemvervanger en heeft het ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen. Let er wel op dat deze vervangers anders reageren dan gewone bloem, dus je zult lekker moeten experimenteren. Je kunt een siliconen bakvorm bestellen om het bakproces dan wat makkelijker voor jezelf te maken.

Zorg op andere manieren voor smaak

Natuurlijk is de smaak van een taart net zo belangrijk als de uitstraling ervan. Vaak wordt de taart op smaak gebracht met ingrediënten als vanillesuiker of chocolade. Deze geven de taart een lekkere zoete smaak. Je kunt deze zoete smaak ook creëren met suikervervangende zoetstoffen. Een nog betere manier is het gebruik van fruit. Deze geven een lekkere verse smaak aan de taart zonder het gebruik van toegevoegde suikers. 

Voeg andere producten extra toe

Tot slot kun je compenseren voor de koolhydraten uit andere producten. Eieren zijn van nature koolhydraatarm en zorgen bij het binden en structuur geven aan de taart. Daarnaast voeg je ingrediënten toe die een positieve invloed hebben op je koolhydraatinname. Wist je dat vezels invloed hebben op de bloedsuikerspiegel? Fruit, gehakte noten en zaden verlagen de opname van suikers in je bloed. Voeg deze daarom toe voor een stabielere bloedsuikerspiegel. 

Zoals je ziet, kun je op een aantal creatieve manieren zorgen voor een taart met minder koolhydraten. Wanneer je op je koolhydraatinname let, is het natuurlijk het beste om helemaal geen taart te eten. Maar door het vervangen van de bloem kun je het toch beter reguleren. Daarnaast zorg je door middel van suikervrije zoetstoffen en fruit voor een lekkere smaak. Tot slot kun je andere producten toevoegen, zoals vezels, om te compenseren voor je koolhydraatinname. Dus, welke producten ga jij gebruiken voor een taart met minder koolhydraten?

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!