Zoete aardappel is heel veelzijdig, je kunt het gebruiken in hartige maar ook in zoete recepten. Zoete aardappelen zijn glutenvrij en bevatten naast vitamine C en vitamine A (beta-caroteen) ook veel mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium en calcium. Je bewaard ze het beste op een koele donkere plaatst en zijn dan zeker 2 weken houdbaar, daarna neemt de kwaliteit af. Hieronder het recept voor een lekkere makkelijke zoete aardappelsoep. Heerlijk met wat gerookte kipreepjes erdoor.
Zet een pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie.
Fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in.
Voeg dan de theelepel kerrie en de fijngehakte gember toe.
Bak kort mee en voeg dan de zoete aardappeblokjes en de kippenbouillon toe.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de zoete aardappel zacht geworden is (afhankelijk van hoe groot de stukjes aardappel zijn 10-15 minuten).
Voeg de kokosmelk toe en verwarm goed door.
Blender nu met de staafmixer de soep glad.
Voeg het sap van 1 limoen toe en proef na, zonodig nog verder op smaak brengen met wat zout en peper.
Serveer de soep in een kom of brod en bestrooi met wat fijngesneden bosui en eventueel nog een scheutje kookroom of kokosmelk.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie.
Fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in.
Voeg dan de theelepel kerrie en de fijngehakte gember toe.
Bak kort mee en voeg dan de zoete aardappeblokjes en de kippenbouillon toe.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de zoete aardappel zacht geworden is (afhankelijk van hoe groot de stukjes aardappel zijn 10-15 minuten).
Voeg de kokosmelk toe en verwarm goed door.
Blender nu met de staafmixer de soep glad.
Voeg het sap van 1 limoen toe en proef na, zonodig nog verder op smaak brengen met wat zout en peper.
Serveer de soep in een kom of brod en bestrooi met wat fijngesneden bosui en eventueel nog een scheutje kookroom of kokosmelk.
Geef een reactie